|
Obecny czas: 20 Kwi 2018, 06:35
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
DAniel
|
Temat postu: Dochodzenie swoich praw  Wysłany: 29 Mar 2017, 01:15 |
|
Witajcie, mam problem z bankiem, w którym wziąłem kredyt we frankach szwajcarskich (Santander). Spłacam raty regularnie ale stało się tak, że waluta poszła w górę. Niedawno dowiedziałem się, że mogę ubiegać się o swoje prawa co do wyższej waluty. Chciałem się dopytać czy ktoś miał już taką sytuację i dochodził o swoje prawa ? 
|
|
|
|
 |
inaKo2
|
Temat postu: Re: Dochodzenie swoich praw  Wysłany: 29 Mar 2017, 12:45 |
|
Cześć  Na całe szczęście nie miałam do czynienia nigdy z kredytem we frankach. Ale na twoim miejscu poszłabym do kancelarii po pomoc. Dochodziłabym swoich praw w sądzie.
|
|
|
|
 |
Kasia
|
Temat postu: Re: Dochodzenie swoich praw  Wysłany: 29 Mar 2017, 13:47 |
|
Ja pozwałem Santander i jestem w trakcie. Skorzystałam z pomocy prawników, ponieważ sama przeciwko bankowi nigdy bym nie wygrała. Indywidualna walka w sądach wymaga wielkiej determinacji i środków finansowych. A przede wszystkim jest to proces długotrwały.
|
|
|
|
 |
Songo
|
Temat postu: Re: Dochodzenie swoich praw  Wysłany: 29 Mar 2017, 16:41 |
|
Właśnie prowadzę sprawę odnośnie mojego kredytu we frankach. Postępowanie jest bardzo długotrwałe ale mam nadzieje, że chociaż skutecznie. Słyszałem, że takie sprawę da się wygrać, więc będę czekać na finał. 
|
|
|
|
 |
Daćka
|
Temat postu: Re: Dochodzenie swoich praw  Wysłany: 29 Mar 2017, 18:02 |
|
Jeśli nie czuje się Pan na siłach to polecam skorzystać z firm zajmujących się udzielaniem wsparcia przy uzyskiwaniu odszkodowania. Proszę jednakże pamiętać, że dochodzenie swoich praw opiewa się o sąd.
|
|
|
|
 |
Dominik
|
Temat postu: Re: Dochodzenie swoich praw  Wysłany: 29 Mar 2017, 23:11 |
|
A znacie jakieś dobre kancelarie prawne? Mam ten sam problem z frankami i muszę zebrać się w końcu i zacząć działać coś w tym kierunku. Niestety nie jestem obeznana w prawnikach, ponieważ nie miałam potrzeby a myślę, że jest tu sporo osób, które wiedzą coś na ten temat.
|
|
|
|
 |
skye1112
|
Temat postu: Re: Dochodzenie swoich praw  Wysłany: 30 Mar 2017, 18:38 |
|
Ja nie śledziłem innych rozwiązań, tylko bezpośrednio zwróciłem się o pomoc do prawnika. Odrazu wiedziałem, że jak pósjde do banku o pomoc to nic nie da. W chwili obecnej jestem zadowolony z postępu sprawy. Odrazu zostałem poinformowany, że taki proces jest czasochłonny i tak niestety było. Jeśli chcecie jakieś namiary na dobrych prawników to dajcie znać  Napewno wam pomogę. 
|
|
|
|
 |
Ula
|
Temat postu: Re: Dochodzenie swoich praw  Wysłany: 30 Mar 2017, 23:21 |
|
I jak? Czekać dalej, czy kurs spadnie czy jednak i ja mam iść z prawnikami w kierunku rozwiązania tematu w inny sposób? Może wasze opinie o przykładowych kancelariach będą pomocne. 
|
|
|
|
 |
Gg099
|
Temat postu: Re: Dochodzenie swoich praw  Wysłany: 31 Mar 2017, 12:04 |
|
Na waszym miejscu dawno bym już poszła w kierunku sądu. Z bankami nie ma żartów. Prawnicy mają swoje sposoby na wyciągnięcie od banków konsekwencji. 
|
|
|
|
 |
DwaJeden8
|
Temat postu: Re: Dochodzenie swoich praw  Wysłany: 31 Mar 2017, 13:26 |
|
No jasne, że iść do sądu. Nie widzę innego wyjścia. Z tego co się orientuje to każdy dochodzi swoich praw po przez sąd. Takie mamy teraz państwo, że trzeba dochodzić to co swoje przez prawników.
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|